Frys!

Freeeeeeeze! Nu har Freeze festival sparkat igång i London! Hade inte varit helt fel att vara på plats och rapportera från där det händer, men nej istället kommer rapporten från ett hotellrum i Hudiksvall, inte fy skam det heller!

Nåväl, portarna har slagit upp idag, fredagen den 29 okt och hitintills har moment såsom Whitelines Battle of Britain Snowboard Competition, Ski Union Battle Of Britain Ski Competition och World Cup Snowboard Practice ägt rum.
På söndag väntar vårt favorit moment, freestyle ski event. Hitintills är bland annat Jon Olsson, Jacob Wester och Russ Henshaw bekräftade att delta. Avslutningsfesten på söndag hade inte varit helt fel att delta på, party all night long!!!...men nej vi sparar krutet till JOSS festen istället, synd bara att det är 6 mån kvar:(Jon under JOSS 08


Halvvägs till Åre

Idag tog jag en tur upp till Sundsvall i jobbsyfte och insåg att jag var endast tre timmar från Åre! Det är något särskilt när man svänger in på E14 i Sundsvall, när man passerar Statoil macken, Max och Mcdonalds. Då minsann är man nära snöklädda toppar.
När jag passerade ovannämnda landsmärken med solstrålarna mot solglasögonen, Miike Snow i högtalarna och luvtröjan på kände jag att vintern och Åre besöken inte är långt borta! Nästa inbokade Åre visit blir skidtestarhelgen över lucia, traditionsenligt besök!


Tågstationen i Åre
Åre!

Filmpremiärer gör att man blir galet skidsugen!

Vi var som bekant på premiären av Winter Project filmen förra torsdagen på Debaser. Så fort man tog ett steg in i lokalen var man tillbaka i säsongarlivet igen! Massa sköna folk och gamla godingar som man inte sett sedan backarna stängde för säsongen.
Adam Falk och Nicke Jacobsson hade spenderat otaliga timmar på att spela in och redigera denna film som mestadels fokade på rails och hopp. Skön film från ett par sköna killar!
Viktoria och Adam Falk
Viktoria, Anna och Mattias Fredriksson på Debaser.
The Orange Revival stod på scenen.
Foto av: Mattias Fredriksson (med Viktorias fruktansvärt dåliga kamera)
Nu börjar vi planera vinterns skidresor, kanske ses vi i backen?!
Over and out... Viktoria & Anna

Vad tycks om förslaget till ny logga?


Powder!


Färgglatt under jackan!

Rosa underställ är något som vi gillar - färgglatt och tjejigt!

Ska nog uppdatera skidgarderoben och byta ut förra säsongens sunkiga varianter mot detta:

Underställströja "Butterfly" - Cerise

Kari Traa underställströja! Denna finns på junkyard.se och hetter Butterfly.
(http://www.junkyard.se/Product.aspx?ProductId=14675&ProductDetailId=94502)

Peak Season is the shit!

För er som inte upptäckt serien Peak Season, dags att slå på datorn och leta fram den!
Peak Season är en serie som sänts på Kanadensiska MTV, typ The Hills, som utspelar sig i Whistler säsongen 08/09. Man får följa ett gäng säsongare som lever livet, festar, jobbar, åker lagg och bräda och bråkar med sina respektive! Good stuff! Kolla in serien på MTV....
Nu kör vi!!!

Vi har nu spridit länken till vår blogg, kör bara kör!!

Nu har vi spridit länken till bloggen, wiii!

My friend is a pro?

Vi har inte varit så värst aktiva på skrivfronten under helgen, men nu är det en ny vecka med nya tag!!
Tryckte precis i attending på facebook för torsdagens jippo av WINTER PROJECT MOVIE PREMIERE. Ses vi där? Börjar kl 19 på Debaser som ligger vid Slussen. Filmen är en livsstilsdokumentär med skidåkning! Första filmvisningen denna höst är inbokad, nedräkningen börjar!

På tal på filmer, kolla in detta klipp http://www.youtube.com/watch?v=g5m07pV34rQ.
Jag älskar denna låt. Under JOSS 09 skrev Team USA ihop den grymma låten "My Friend is a pro" som blev en riktig hit! Självkart var man på plats för deras nationella premiär av låten i Whistler april 2009. John Symms och Colby West är tokigt sköna!(Snodde bilden från Peter Olenicks hemsida, peterolenick.com. Skönt läge jag har - jepp, jag ser ut att vara tre huvud högre än alla andra, tack för axlarna Gustav!)

På återseende!
Anna

Vote or Die

Se där! Vår vän från Uppsala tiden är med och tävlar i Freeride Video Awards:

http://www.freeride.se/videoawards/play.php?video=294

Kristoffer Frenkel & Reine Barkered är de färgglada killarna på skidor och Einar Lindgren är kamerasnillet.
Som rubriken lyder - Vote or Die!

/Anna & Viktoria


Apråpå skidfilmer så får ni inte missa att....

....rösta i Freeride Video Awards 2010!
Amatörsskidfilmare i farten! wiii! Kategorierna Best Park/Jibb, Best Big Mountain och Best Snowboard står på listan med tre delfinaler. Första delfinalen är redan denna vecka och under Winter Jam den 20 nov kommer vinnarna få ta emot sitt pris!
Spänningen är olidlig....;)

/Anna och Viktoria 

Skidfilmer kan vara så uppiggande

Häromdagen kände jag mig lite låg efter en hårds dags slit, jag åkte hem och satt på den icke befintliga TV'n, insåg att Internetet lagt av och att alla eventuella läsmöjligheter var undanröjda. Rensade genom datorns alla vrår och upptäckte till min stora lycka att det låg ett antal skidfilmer i en gammal mapp och väntade på att återupplivas. Slängde på en äldre Free Radicals film och blev genast på bästa humör, hur underbara är inte de riktigt gamla Free Radicals rullarna?! Under 10 års tid har de pumpat puder och slängt sig utför stup. Snart kommer deras senaste mästerverk, Free Radicals 618. 
Nedan ser ni var och när ni kan njuta av scener med Sverre Lilieqvist, Jon Larsson, Marja Persson m.fl.

Fredagen den 30 okt kl 20.30
Restaurang Trädgår´n i Göteborg

Fredagen den 13 nov kl 20.30
Berns Salonger i Stockholm

Lördagen den 12 dec kl 22.00
Country Club i Åre

Vi ses där!
/Anna & (Viktoria)


(Gammal klassiker från 2004 - http://www.freeride.se/img/review/large/1748.jpg)

Nu sparkar skidtävlingarna igång

Hösten har anlänt och det innebär att skidtävlingarna sparkar igång runt om i världen!

Freeze Festival är en vintersport- och musikfestival i London som grundades 2008. Tävlingen lockar några av världens bästa skidåkare som vågar sig på det specialbyggda hoppet vilket är 32 meter högt och 100 meter långt. Tidigare har världsstjärnor som Jon Olsson och Tanner Hall deltagit. I år får vi bland annat se Colby West, Simon Dumont och Jossi Wells slåss om pallplatserna. Självklart ska vi heja på våra svenska atleter Jon Olsson, Henrik Harlaut, Jacob Wester, Oscar Harlaut, Kim Boberg och Oscar Scherlin. Sverige representerar på Freeze!!
Missa inte tävlingen som går av stapeln 29-31 oktober i London.

/Anna och Viktoria


(Jacob Wester - http://www.freeskier.com/uploads/images/photo_47040a742da2b.jpg)

Presentation av bloggorskorna

Efter mycket snack om att ha ett gemensamt projekt gjorde vi slag i saken och startade upp denna skidblogg, 10-10-11 för att vara exakt.

Så vilka är vi, bloggorskorna av Powder?
Vänner från Universitetstiden. Kollegor. Skidkompisar. Resekompanjoner. F.d. säsongare. Livsnjutare.
Listan kan göras lång men vi stannar här och kör på uttrycket "en bild säger mer än 1000 ord".


Äntligen har vi slagit upp portarna

Välkomna till Powder - en skidblogg som kommer behandla trender och mode inom skidvärlden och vad som pågår på skidscenen runt om i världen. Dagligen kommer vi uppdatera med nya händelser som berör skidsporten och ladda upp bilder och filmer!

På återseende!
/Anna & Viktoria

RSS 2.0